Harm Tuin, activiteitenbegeleider Nieuw Vredenhoven

De vraag ‘hoe willen mensen zelf graag leven?’ wordt steeds belangrijker. Daarom spelen we bij de organisatie van activiteiten zo veel mogelijk in op individuele wensen. Op basis van bewonersoverleg stellen we het programma samen. Daarbij is bijna alles bespreekbaar, ook op het gebied van gewone, dagelijkse dingen. Eet je bijvoorbeeld lieven 's middags of 's avonds warm? Zeg het maar, wij houden er zo veel mogelijk rekening mee.

Wij organiseren activiteiten die aansluiten bij de beleving van onze mensen. Er is wekelijks sjoelen en klaverjassen en daarnaast zijn er regelmatig activiteiten zoals muziek, toneel of bloemschikken. We houden kerkdiensten en twee keer per jaar is er markt. Ook kunnen mensen naar de kapper of schoonheidsspecialist.

Bij dit alles is vrijwilligerswerk en ook familieparticipatie van groot belang. Door kleinschaligheid kunnen we zeker maatwerk bieden, maar ouderen zo veel mogelijk het leven laten leiden dat ze zelf graag willen, lukt niet zonder de inzet van familie en vrijwilligers.

Nieuws en verhalen van Oosterlengte