Erlinde Stephanus, huishoudelijk medewerker Bloemenhof

Voordat ik start met het schoonmaken van kamers en openbare ruimtes, begint mijn dag altijd met even bijkletsen. Want de sfeer op onze afdeling voor mensen met dementie is geweldig, de collega’s zijn betrokken en de zorg voor deze kwetsbare mensen is zo liefdevol en persoonlijk.

Mijn taak is om ervoor te zorgen dat alles er fris en fruitig uitziet. Want in een schone, nette omgeving leven mensen prettig en gezond. Mijn werk is meer dan alleen schoonmaken. Je bent ook een soort sociaal medewerker. Ik maak een praatje en let daarbij goed op, met figuurlijk gesproken ogen van voor en van achter. En als ik iets signaleer, sein ik de betreffende collega of leidinggevende in. En daar wordt dan ook iets mee gedaan.

Bij het werk houd ik zo veel mogelijk rekening met de wensen van cliënten. Zo begin ik niet met schoonmaken bij mensen die net wakker zijn. De collegialiteit is groot.  Zo haal ik ook even de wasmand leeg als ik er toch ben, dat scheelt voor de wasmedewerker. En collega’s van de zorg ruimen ook wel eens alvast de vuilnis op als dat zo uitkomt. Voorheen was ik art-director bij een reclamebureau. Daar maakten we prachtige dingen hoor, maar uit dit werk haal ik veel meer voldoening, dit voegt echt iets toe voor mensen.

Nieuws en verhalen van Oosterlengte