‘Hier is het vertrouwd en kan ik weer glimlachen’

Eigenlijk twijfelde mevrouw Doedens-de Wal (88 jaar) over verhuizen naar een woonzorglocatie. Logisch, want je eigen huis verlaten, is een grote stap. Toen ze eenmaal besloot het toch te doen, ging het snel. Binnen een week wist ze dat in aanmerking kwam voor een appartement bij Oosterlengte. Nu woont ze al een paar maanden in Nieuw Vredenhoven in Scheemda en het mooie: haar nieuwe woonplek voelt als thuiskomen.

“Mijn man en ik hebben jaren in Winschoten gewoond, maar ik ben opgegroeid in Scheemda”, vertelt ze in haar appartement dat ze heeft ingericht naar haar eigen smaak en met haar eigen spullen. Op de achtergrond tikt zachtjes de klok die nog van haar ouders was. “Ik kende Nieuw Vredenhoven van het voorbijrijden. Ik heb nog tegen mijn dochter gezegd dat me dit een mooie plek leek. En nu ik hier woon, blijkt dat ook zo te zijn. Ik kom regelmatig bekenden van vroeger tegen. Dat voelt vertrouwd.” 

Genieten van het alledaagse
Toch is dat niet het enige waarom mevrouw Doedens-de Wal al zo snel gewend is geraakt aan haar nieuwe thuis. “Het is hier gewoon heel gezellig. Dat was precies wat ik miste, zeker nadat mijn man vijf jaar geleden overleed.” In en rondom Nieuw Vredenhoven lukt het mevrouw Doedens-de Wal weer te genieten van het alledaagse leven. “Ik ga bijvoorbeeld naar de koffiemomenten. Daar maak ik gezellig een praatje met andere bewoners. Ook doe ik mee aan leuke activiteiten die hier worden gehouden.  Zo heb ik pas nog aan bloemschikken gedaan. Het avondeten met elkaar is ook heel gezellig. Er is hier altijd iets te doen.” 

Weer beetje glimlachen
De zorg en de begeleiding die ze krijgt, worden altijd afgestemd op wat mevrouw Doedens-de Wal wil en nodig heeft. “Ze weten hier echt wie ik ben. Ze kijken naar me om en zijn ontzettend aardig, zorgzaam en lief.” Haar kinderen komen ook regelmatig langs. “Soms vind ik het ook fijn om alleen in mijn eigen appartement te zijn. Dan geniet ik van de rust. Ik ben nu bezig een vestje te breien voor mijn achterkleinkind.” Mevrouw Doedens-de Wal is even stil en zegt dan: “Ik heb veel verdriet gehad de afgelopen jaren. Hier kan ik gelukkig weer een beetje glimlachen.”

Oosterlengte is er ook voor u!
Oosterlengte heeft elf woonzorglocaties in Oost-Groningen, ook bij u in de buurt. U kunt niet alleen snel bij ons terecht voor een nieuwe woning, we bieden ook zorg en ondersteuning aan huis. Daarmee maken we het voor u en uw mantelzorger makkelijker en comfortabeler om zelfstandig te blijven wonen. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Dat kan via zorgbemiddeling@oosterlengte.nl en 0597 – 47 17 17. Kijk ook op: www.oosterlengte.nl. We bespreken met elkaar wat er mogelijk is. Ook kunnen wij u altijd een rondleiding geven op een van onze locaties.

Foto mevrouw Doedens
Foto header
Nieuws en verhalen van Oosterlengte