De Tjamme werkt samen met vrijwilligers om de zorgdruk te verminderen

Winschoten – Zestien ouderenzorgorganisaties, waaronder Oosterlengte, werken samen aan zo lang mogelijk zelfstandig en vitaal ouder worden in de eigen omgeving. Dit is de visie van de “Groninger Kracht”, oftewel ‘Veur mekoar en mit mekoar’. De ouderenzorgorganisaties werken intensief samen, want de groei van het aantal ouderen met een zorgvraag en de krimpende arbeidsmarkt brengen grote vragen met zich mee. Hoe is goede betaalbare zorg toegankelijk te houden voor alle ouderen in Groningen, waarbij hun kwaliteit van leven wordt ondersteund? 

In de Tjamme gaat op zeer korte termijn een pilot van start. Deze pilot moet de druk op het zorgpersoneel verminderen en de kwaliteit van leven voor de bewoners verbeteren. Vrijwilligers krijgen in deze pilot een korte praktijkgerichte scholing, zodat ze bepaalde taken van het personeel kunnen ondersteunen of overnemen. Om deze reden zoekt de Tjamme in Beerta vrijwilligers die willen ondersteunen met lichte zorgtaken en vrijwilligers die willen helpen in de huiskamer. Na het doorlopen van de scholing krijgen de vrijwilligers een certificaat. 

Wil je bijdragen aan de ouderenzorg in Beerta of ben je altijd al nieuwsgierig geweest of de zorg iets voor je is? Heb jij in het nieuwe jaar de mogelijkheid om zes weken lang een paar uur in de week vrij te maken? We nodigen je van harte uit om je vóór 22 december aan te melden bij regieverpleegkundigen Elien Pelgrim of Nadine Bakker. Ze zijn te bereiken via mail of telefoon epelgrim@oosterlengte.nl 06-30133365 of nbakker@oosterlengte.nl 06-82683614

Nieuws en verhalen van Oosterlengte