Commissaris van de Koning op bezoek bij Oosterlengte

Op vrijdagmiddag 5 april ontving Old Wolde, een van de woonzorglocaties van Oosterlengte, de commissaris van de Koning in Groningen. René Paas toog op uitnodiging van Oosterlengte naar Winschoten om daar kennis te maken met onze organisatie.

Toekomst van de zorg
Tijdens het bezoek maakte de commissaris uitgebreid kennis met de organisatie en onze cliënten en zorgmedewerkers. Oosterlengte biedt naast 11 woonzorglocaties in Oost-Groningen ook een revalidatiecentrum, dagbesteding, een maaltijdvoorziening en het verzorgt verpleging in de wijk bij ongeveer 700 cliënten. Daarmee speelt Oosterlengte een belangrijke maatschappelijke rol in de regio. Ook op het gebied van werkgelegenheid. Het gesprek met de commissaris ging daarom ook over de toekomst van de zorg in Oost-Groningen en de unieke uitdagingen die het gebied kent.

Samenwerken in de regio
Bestuurder van Oosterlengte, Ismay Kremers, ervaart dat het zorglandschap in het Noorden -en specifiek in Oost-Groningen- er anders uitziet dan de rest van het land. “We zien in onze regio bijvoorbeeld nu nog niet de toename van de wachtlijsten die je elders in het land wel ziet. Men kan hier dus nog snel terecht in een van onze woonzorglocaties. Hier krijgen ouderen de zorg en aandacht die nodig is. Met onze 11 locaties is er altijd wel een in de buurt.” Volgens Kremers is samenwerking in de regio belangrijk om de zorg voor kwetsbare ouderen, ook in de toekomst, hier te kunnen blijven bieden. “Daarom zijn we blij dat we de kans kregen om ons voor te stellen aan de commissaris van de Koning en met hem in gesprek te gaan over de kansen in de regio.”

Mooi dast der bist
Verpleegkundigen Gerda en Jasminne leiden de commissaris rond door Old Wolde. Zo raakt hij in gesprek met verschillende medewerkers van Oosterlengte. Zij vertellen hem waarom zij van dit werk houden. Ook sprak commissaris Paas met een aantal cliënten die verblijven in Old Wolde. “Het is hier fijn wonen en er is vaak muziek. Daar houd ik van,” vertelt mevrouw Kruize-de Vries. De cliënten genieten zichtbaar van het bezoek en van het wekelijkse ‘plaatje draaien’ met de vrijwilligers van Radio Viviana in de centrale ontvangsthal. Onder de klanken van het Groninger volkslied zwaaien Gerda en Jasminne de commissaris, samen met bestuurder Ismay, uit: “Mooi dast der wast!”

Commissaris van de Koning op bezoek bij Oosterlengte
Nieuws en verhalen van Oosterlengte