’t Hamrik

’t Hamrik is een verpleeghuis in het centrum van Nieuwolda. In 2015 werd het geopend door koningin Máxima tijdens een feestelijke bijeenkomst. In ’t Hamrik zijn ook vele voorzieningen zoals een bibliotheek en een restaurant voor bewoners, maar ook is er een vestiging van Biblionet en kunnen dorpsbewoners er heen om medicijnen op te halen. In ’t Hamrik ontvangt men passende ondersteuning, waarbij welzijn voorop staat. Dit doet men op twee afdelingen: Noord en Zuid.

Woonvormen

  • Verpleeghuiszorg

Kamervoorzieningen

Iedere kamer is voorzien van een bed en een kast. Voor de rest kunt u uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Daarnaast heeft iedere kamer ook zijn eigen badkamer. Gezamenlijk met andere cliënten deelt u een ruime huiskamer. Ook is het mogelijk om uw huisdier mee te nemen naar al onze locaties. U dient wel voor uw huisdier te kunnen zorgen, dus overleg altijd.

In aanmerking komen?

Wilt u komen wonen op één van onze locaties? Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten

In ‘t Hamrik zijn er diverse activiteiten zoals de wekelijkse bingo in de huiskamers en het maandelijkse voorlees moment vanuit de Bibliotheek. Daarnaast worden met speciale feestdagen de afdelingen versierd. In samenwerking met de basisschool uit het dorp worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan het samen versieren van een lampion rond 11 november, of het samen bezig gaan met sport en spel.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om ‘t Hamrik? U kunt dat bespreken met de eerst verantwoordelijke verzorgende of activiteitenbegeleider.

Familie en naasten

Als u gewend bent dat uw familie, vrienden, buren en kennissen altijd gezellig op bezoek komen, dan hoeft dat niet te veranderen. Uw familie en naasten zijn van harte welkom op alle locaties van Oosterlengte. Doet de buurvrouw altijd uw haar? Of drinkt uw zoon of dochter iedere week een kopje koffie met u? Dat kan allemaal gewoon doorgaan. Er zijn geen vaste bezoektijden, dus uw bezoek is altijd welkom. Overleg als u ergens over twijfelt. Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

Medezeggenschap

Cliënten, patiënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van 't Hamrik. Die behartigt de belangen van cliënten en patiënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in 't Hamrik. Lees hier meer over cliëntenraden bij Oosterlengte.

Informatie

  • Hoofdstraat 62
  • 9944 AH Nieuwolda
Preview afbeelding

Een kijkje bij 't Hamrik

Meer weten over 't Hamrik?

Wil jij meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)597 - 47 17 00 of te mailen naar info@oosterlengte.nl.

Neem contact op

In de buurt bij 't Hamrik


Nieuws en verhalen van Oosterlengte