Expertisecentrum Old Wolde

Aan de rand van Winschoten ligt het Expertisecentrum Old Wolde. Met zijn de vele afdelingen is Old Wolde een zeer diverse en tevens de grootse locatie van Oosterlengte. Binnen Old Wolde kennen we de Appelhof, Berkenhof, Ceder en Dennenhof die allemaal weer hun eigen afdelingen hebben. In Old Wolde ontvangt men passende ondersteuning, waarbij welzijn voorop staat. In Old Wolde zijn de medische, paramedische en psychosociale behandelteams gevestigd, die samenwerken aan behandelingen voor cliënten die hier komen voor revalidatie, ELV en verpleeghuiszorg. Daarnaast beschikt men in Old Wolde over gespecialiseerde kennis rondom o.a. parkinson en obesitas en is er intensieve begeleiding voor mensen met dementie.

Woonvormen

  • Behandeling
  • Revalidatie
  • ELV
  • Verpleeghuiszorg

Kamervoorzieningen

Iedere kamer is voorzien van een bed en een kast. Voor de rest kunt u uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Daarnaast heeft iedere kamer ook zijn eigen badkamer. Gezamenlijk met andere cliënten deelt u een ruime huiskamer. Ook is het mogelijk om uw huisdier mee te nemen naar al onze locaties. U dient wel voor uw huisdier te kunnen zorgen, dus overleg altijd.

In aanmerking komen?

Wilt u komen wonen op één van onze locaties? Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten

Van spelletjes, tot wandelen, tot bloemschikken. Er is een zeer divers aanbod aan activiteiten binnen Old Wolde, speciaal op maat gemaakt voor de cliënten. Houdt men van creatief bezig zijn, dan is er de optie om te schilderen. Geniet iemand veel van muziek, dan is er de mogelijkheid om naar de bioscoop binnen Old Wolde te gaan. Is een ander meer op zoek naar een beetje gezelligheid, dan zijn er altijd thee en koffie momenten of de wekelijkse bingo. Naast al deze activiteiten is er binnen Old Wolde ook tweewekelijks een kerkdienst.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om Old Wolde? U kunt dat bespreken met de eerst verantwoordelijke verzorgende of activiteitenbegeleider.

Familie en naasten

Als u gewend bent dat uw familie, vrienden, buren en kennissen altijd gezellig op bezoek komen, dan hoeft dat niet te veranderen. Uw familie en naasten zijn van harte welkom op alle locaties van Oosterlengte. Doet de buurvrouw altijd uw haar? Of drinkt uw zoon of dochter iedere week een kopje koffie met u? Dat kan allemaal gewoon doorgaan. Er zijn geen vaste bezoektijden, dus uw bezoek is altijd welkom. Overleg als u ergens over twijfelt. Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

Medezeggenschap

Cliënten, patiënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van Expertisecentrum Old Wolde. Die behartigt de belangen van cliënten en patiënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in Expertisecentrum Old Wolde. Lees hier meer over cliëntenraden bij Oosterlengte.


Specifieke informatie over revalidatie

De afdeling

U krijgt een ingerichte eenpersoonskamer met eigen badkamer en u kunt beschikken over een tv. In overleg kunt u enkele spullen van huis mee nemen. Elke afdeling heeft een huiskamer waar u anderen kunt ontmoeten en gezamenlijk kunt eten. U verblijft op één van de volgende afdelingen:

  • Ceder 1 orthopedische revalidatie op de 1e verdieping - tel 0597-459951
  • Ceder 2 algemene revalidatie op de 2e verdieping (voor) - tel 0597-459952
  • Ceder 3 neuro revalidatie op de 2e verdieping (achter) - tel 0597-459953

Waardevolle spullen

Er is een kluis aanwezig op de kamer waar u waardevolle spullen kunt opbergen. U kunt de spullen ook meegeven aan uw familie.

Roken

Het is niet toegestaan op de afdeling te roken.

Kapper

In Expertisecentrum Old Wolde is een kapper aanwezig. Tijdens uw verblijf kunt u via het zorgteam een afspraak maken bij de kapper.

Brasserie

Op de begane grond is de brasserie waar u een hapje en een drankje kunt kopen. De koffie en thee is gratis. De brasserie is dagelijks geopend voor cliënten en bezoekers.

Informatie

  • Blijhamsterweg 45
  • 9673 XB Winschoten
Preview afbeelding

Een kijkje bij Old Wolde

Meer weten over Expertisecentrum Old Wolde?

Wil jij meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)597 - 47 17 00 of te mailen naar info@oosterlengte.nl.

Neem contact op

In de buurt bij Expertisecentrum Old Wolde 


Nieuws en verhalen van Oosterlengte