De Tjamme

De Tjamme is de enige locatie van Oosterlengte die in Beerta ligt. Daarnaast bestaat de locatie al meer dan 50 jaar! In 2017 mochten ze dit jubileum vieren en in 2007 schreven ze zelfs een boekje over de geschiedenis van De Tjamme. De Tjamme ligt in een rustige woonwijk, vlakbij een kerk die in de zestiende eeuw gebouwd is. Net zoals bij alle andere locaties ontvangt men passende ondersteuning, waarbij welzijn voorop staat. De Tjamme bestaat uit drie afdelingen: Beertsterzijl, Oudezijl en Statenzijl. Op deze locatie is er intensieve begeleiding voor mensen met dementie.

Woonvormen

  • Inleunwoningen
  • Verpleeghuiszorg

Kamervoorzieningen

Iedere kamer is voorzien van een bed en een kast. Voor de rest kunt u uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Daarnaast heeft iedere kamer ook zijn eigen badkamer. Gezamenlijk met andere cliënten deelt u een ruime huiskamer. Ook is het mogelijk om uw huisdier mee te nemen naar al onze locaties. U dient wel voor uw huisdier te kunnen zorgen, dus overleg altijd.

In aanmerking komen?

Wilt u komen wonen op één van onze locaties? Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten

In De Tjamme zijn er dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse terugkerende activiteiten. Iedere dag is er een gezellig thee en koffie moment en iedere week zijn er activiteiten zoals klaverjassen, de brei- en haakclub en de sjoelclub. Daarnaast zijn er maandelijkse activiteiten zoals de zangclub, het borreluurtje, een bezoek aan de peuterspeelzaal en de bijbelgesprekgroep.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om De Tjamme? U kunt dat bespreken met de eerst verantwoordelijke verzorgende of activiteitenbegeleider.

Familie en naasten

Als u gewend bent dat uw familie, vrienden, buren en kennissen altijd gezellig op bezoek komen, dan hoeft dat niet te veranderen. Uw familie en naasten zijn van harte welkom op alle locaties van Oosterlengte. Doet de buurvrouw altijd uw haar? Of drinkt uw zoon of dochter iedere week een kopje koffie met u? Dat kan allemaal gewoon doorgaan. Er zijn geen vaste bezoektijden, dus uw bezoek is altijd welkom. Overleg als u ergens over twijfelt. Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

Medezeggenschap

Cliënten, patiënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van de Tjamme. Die behartigt de belangen van cliënten en patiënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in de Tjamme. Lees hier meer over cliëntenraden bij Oosterlengte.

Inleunwoningen

In De Tjamme zijn inleunwoningen te huur. U woont er zelfstandig en u kunt daarbij zorg krijgen van de medewerkers van Oosterlengte. U kunt als cliënt van een inleunwoning (tegen betaling) gezamenlijk thee en koffie drinken en de maaltijd gebruiken in De Tjamme. Ook bent u welkom bij de ontspanningsactiviteiten.

Heeft u belangstelling voor een inleunwoning in De Tjamme? Ga voor informatie over deze woningen naar de website van verhuurder Woonzorg Nederland

Informatie

  • Hoofdstraat 261
  • 9686 PC Beerta
Preview afbeelding

Een kijkje bij De Tjamme

Meer weten over De Tjamme?

Wil jij meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)597 - 47 17 00 of te mailen naar info@oosterlengte.nl.

Neem contact op

In de buurt bij De Tjamme


Nieuws en verhalen van Oosterlengte