Akkerheem

Akkerheem is een ruim verpleeghuis in Bellingwolde, aan het Dorpsplein. Naast Akkerheem ligt het gezellige dorpshuis De Meet en tegenover bevindt zich een levendige vestiging van het Dollard College. Daarnaast is er rondom en vanuit Akkerheem prachtig uitzicht op de weilanden. In Akkerheem ontvangt men passende ondersteuning, waarbij welzijn voorop staat. Dit doet men op vier afdelingen: Distel, Klokje, Munt en Winde. Op deze locatie is er intensieve begeleiding voor mensen met dementie.

Woonvormen

  • Verpleeghuiszorg

Kamervoorzieningen

Iedere kamer is voorzien van een bed en een kast. Voor de rest kunt u uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Daarnaast heeft iedere kamer ook zijn eigen badkamer. Gezamenlijk met andere cliënten deelt u een ruime huiskamer. Ook is het mogelijk om uw huisdier mee te nemen naar al onze locaties. U dient wel voor uw huisdier te kunnen zorgen, dus overleg altijd.

In aanmerking komen?

Wilt u komen wonen op één van onze locaties? Klik hier voor meer informatie.

Activiteiten

Bij het Akkerheem zijn verschillende activiteiten te doen; er is voor iedereen wat. Zo worden er iedere week liederen gezongen en is er elke week een moment voor bewegen op muziek. Daarnaast zijn er ook nog maandelijkse activiteiten, zoals bingo of een filmmiddag.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om het Akkerheem? U kunt dat bespreken met de eerst verantwoordelijke verzorgende of activiteitenbegeleider.

Familie en naasten

Als u gewend bent dat uw familie, vrienden, buren en kennissen altijd gezellig op bezoek komen, dan hoeft dat niet te veranderen. Uw familie en naasten zijn van harte welkom op alle locaties van Oosterlengte. Doet de buurvrouw altijd uw haar? Of drinkt uw zoon of dochter iedere week een kopje koffie met u? Dat kan allemaal gewoon doorgaan. Er zijn geen vaste bezoektijden, dus uw bezoek is altijd welkom. Overleg als u ergens over twijfelt. Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

Medezeggenschap

Cliënten, patiënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van Akkerheem. Die behartigt de belangen van cliënten en patiënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in Akkerheem. Lees hier meer over cliëntenraden bij Oosterlengte.

Informatie

  • Dorpsplein 16
  • 9695 DA Bellingwolde
Preview afbeelding

Een kijkje bij Akkerheem

Meer weten over Akkerheem?

Wil jij meer weten over deze locatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)597 - 47 17 00 of te mailen naar info@oosterlengte.nl.

Neem contact op

In de buurt bij Akkerheem


Nieuws en verhalen van Oosterlengte