Verpleeghuiszorg

“Mensen worden bij ons niet opgenomen, ze komen bij ons wonen. Dat is gevoelsmatig een groot verschil. Zo willen wij ze zo goed mogelijk de gelegenheid bieden om door te gaan met hun leven zoals ze dat gewend waren. Onze bewoners staan centraal en op de achtergrond bewegen wij mee. Met andere woorden, wij vragen ons elke dag weer af hoe we er een leuke dag van kunnen maken voor elke bewoner.”

Natascha Dreijer - regieverpleegkundige Havenzicht

Wonen en welbevinden

Wonen en welbevinden staan voorop in de verpleeghuizen van Oosterlengte. U krijgt er in een huiselijke sfeer de verzorging en verpleging die u nodig heeft. Ook de maaltijden zijn belangrijke onderdelen van de dag. Er zijn verpleeghuizen in Winschoten, Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Scheemda, Beerta, Nieuwolda en Bellingwolde.

In al onze verpleeghuizen wordt dagbesteding aangeboden aan onze cliënten. Hierbij staat het welzijn van de cliënten voorop. We kijken naar uw wensen en behoeften en gaan samen in gesprek over passende en persoonsgerichte ondersteuning. Onze medewerkers zorgen voor afwisselende activiteiten zoals: gezamenlijk koffie drinken, koken, wandelen, fietsen op de duo-fiets, bingo, bewegingsspellen, muziek- of theatervoorstellingen en meer.

Old Wolde (expertisecentrum) Winschoten 

In de locaties Old Wolde, Akkerheem, De Wold-Rank en De Tjamme staan behandeling en intensieve zorg centraal. Als u langdurig en dagelijks behandeling, intensieve verpleging of intensieve begeleiding nodig heeft, dan zijn deze locaties voor u de aangewezen plek. Onze teams van gespecialiseerde behandelaars zijn in Old Wolde gevestigd. Zij hebben veel kennis en ervaring, ook als het gaat om behandeling van en intensieve zorg voor mensen met complexe aandoeningen.

Lees hier meer over Expertisecentrum Old Wolde.

Gespecialiseerde zorg

Naast de expertise van het behandelteam die gebundeld is in het Expertisecentrum Old Wolde bieden wij gespecialiseerde zorg. Wij beschikken over gespecialiseerde verpleegkundigen op het gebied van wondzorg, diabetes, stoma, Parkinson, palliatieve zorg en dementie. Deze verpleegkundigen worden, op basis van wat er nodig is, ingezet op alle locaties en in de wijkverpleging.

Meer weten?

Bent u op zoek naar verpleeghuiszorg voor uzelf of uw naaste en heeft u vragen? Neem gerust contact op met onze afdeling zorgbemiddeling. Wij denken graag met u mee.

Nieuws en verhalen van Oosterlengte

Meer dan alleen zorg

Bij Oosterlengte willen we meer dan alleen zorgen. We hebben oog voor wat jij nodig hebt.

Meer over Oosterlengte