Ik zoek zorg

“Wat de zorgvraag ook is en waar mensen ook gaan wonen, wij willen ze altijd het gevoel geven dat ze de regie over hun eigen leven hebben.”

Gretha Seip – Zorgbemiddeling

Heeft u zorg nodig?

Oosterlengte biedt u zowel in uw eigen woning (hulp thuis), in ons specialistisch Expertisecentrum Old Wolde (tijdelijk verblijf in Oosterlengte) of in één van onze 11 verpleeghuizen (wonen bij Oosterlengte) deskundige zorg met volop aandacht voor uw eigen wensen en behoeften. Of het nu van tijdelijke aard is of blijvend, er is altijd passende ondersteuning voor u, al dan niet eventueel samen met uw partner, in de buurt.

Met bijna 2000 medewerkers verlenen wij zorg bij u thuis en in verpleeghuizen in Oost-Groningen. Zo zijn er verpleeghuizen in Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Scheemda, Beerta, Bellingwolde en Nieuwolda. Elk met hun eigen karakter en sfeer.

Bekijk alle locaties

Onze wijkteams zijn te vinden in Winschoten, Scheemda, Beerta, Bad Nieuweschans, Finsterwolde, Oude en Nieuwe Pekela, Bellingwolde, Blijham en Wedde.

Contracten met zorgverzekeraars
Oosterlengte heeft met verschillende zorgverzekeraars een contract.

  1. Contract, zorg wordt vergoed
    Met zorgverzekeraar Menzis, ASR, CZ, DSW, ONVZ, OWM, Salland, VGZ, Zilveren Kruis hebben we afspraken gemaakt.
    Uw zorg wordt vergoed voor 2024 volgens uw verzekeringsvoorwaarden.
  2. Geen contract, meestal een deel niet vergoed
    Met zorgverzekeraar Caresq hebben we geen afspraken gemaakt voor wijkverpleging, maar wel voor ELV en GRZ.

Rol van familie

Familie en andere naasten zijn voor onze cliënt heel belangrijk. Helemaal als iemand niet meer zelf regie over zijn of haar leven kan voeren. Ook bij revalidatie is de steun van iemands partner, kinderen en andere naasten van groot belang.

Wij zien familie als vanzelfsprekende bondgenoot bij de zorg en behandeling van onze cliënt. Wij hopen dat u betrokken wilt zijn en blijven bij uw naaste. Hoe familie betrokken kan zijn en blijven bij hun naaste, leest u hier.

Zorgbemiddeling

Heeft u (meer) zorg nodig en vraagt u zich af wat er mogelijk is? De medewerkers van zorgbemiddeling Oosterlengte weten hier alles van. Zij overzien het volledige zorgaanbod van Oosterlengte en schatten in welke vorm van zorg voor u passend is. Zij komen zo nodig bij u thuis om uw situatie en uw wensen rustig door te spreken.

Meer informatie over zorgbemiddeling

Nieuws en verhalen van Oosterlengte

Meer dan alleen zorg

Bij Oosterlengte willen we meer dan alleen zorgen. We hebben oog voor wat jij nodig hebt.

Meer over Oosterlengte