Revalideren in Expertisecentrum Old Wolde

Moet u herstellen en revalideren na een ziekenhuisopname of operatie? Daarvoor kunt u terecht in Expertisecentrum Old Wolde. U bent er in goede handen bij ons Behandelteam. De behandelaars van dat team zijn deskundig en ervaren in de behandeling en revalidatie van ouderen met complexe gezondheidsproblemen. We noemen dit geriatrische revalidatiezorg.

 

De intake

De meeste ouderen die in Expertisecentrum Old Wolde komen revalideren, komen bij ons vanuit het ziekenhuis. U wordt ontvangen door een gespecialiseerd verpleegkundige of een specialist ouderengeneeskunde voor de intake. Het is fijn als bij dat eerste gesprek ook een van uw naasten aanwezig is. Wij weten op het moment dat u binnenkomt al in grote lijnen wat er met u aan de hand is. Het ziekenhuis heeft ons van tevoren op de hoogte gebracht van uw gezondheidstoestand.

 

We bespreken tijdens de intake uitgebreid en in alle rust wat uw mogelijkheden en wensen voor de revalidatie zijn. Wat wilt u graag weer kunnen, en is dat haalbaar? Welk tempo is geschikt voor u? Dit is niet alleen afhankelijk van uw lichamelijke mogelijkheden of beperkingen. Wij kijken ook naar uw geestelijke conditie, uw thuissituatie, uw sociale netwerk en alles wat verder van belang is. Al die dingen spelen mee bij de vraag of en hoe u weer zelfstandig kunt wonen. Zo nodig doen we aanvullend diagnostisch onderzoek. Zo stellen we samen vast wat voor u het doel van de revalidatie is.

 

Revalidatie is maatwerk

Revalidatie is altijd maatwerk en kan korter of langer duren. Dat is afhankelijk van uw situatie, uw doelen en het verloop van de revalidatie. U werkt samen met de behandelaars van het Behandelteam van Oosterlengte aan uw persoonlijke doelen. Die doelen zijn vastgelegd in uw behandelplan. Alle behandelaars nemen dit behandelplan als uitgangspunt en stemmen hun behandeling en zorg daarop af.

Lees hier meer over het Behandelteam.

 

Revalidatie wil zeggen dat uw dagen in het teken staan van behandeling en oefenen. Revalideren doet u de hele dag door. U werkt niet alleen tijdens de behandelingen aan uw revalidatie. Ook tussendoor kunt u zelf veel doen om vooruit te gaan. Bijvoorbeeld door zelfstandig te oefenen op de afdeling waar u verblijft. Of door uw persoonlijke verzorging en dagelijkse activiteiten steeds meer zelf te doen. Uw naasten kunnen hier ook een rol in spelen.

 

Verschillende afdelingen

In Expertisecentrum Old Wolde verblijft u meestal op een revalidatieafdeling met anderen die een vergelijkbare aandoening hebben. Er zijn afdelingen voor neuro-revalidatie (bijvoorbeeld na een beroerte) en orthopedische revalidatie (bijvoorbeeld na een knie- of heupoperatie).

Ook is er een aparte afdeling voor snelle en intensieve revalidatie.

Lees hier meer over de verschillende vormen van revalidatie.

 

Terug naar huis

Hopelijk kunt u zich na de revalidatie weer zelfstandig redden en gaat u terug naar huis. Tijdens uw revalidatie overleggen we met u over wat er nodig is zodat u weer zelfstandig kunt wonen. De ondersteuning en voorzieningen kunnen al vaak al vanuit Old Wolde geregeld worden.

 

Naar een verpleegcentrum

Zit zelfstandig wonen er na de revalidatie voor u niet meer in? Dan zoeken wij in overleg met u een passende plek in een van de verpleegcentra van Oosterlengte.

 

Lees hier meer over Expertisecentrum Old Wolde.

Lees hier meer over verpleegzorg bij Oosterlengte.