Hulpoproepsysteem

Het hulpoproepsysteem is bedoeld voor iedereen die persoonlijke verzorging van Oosterlengte heeft en zich in de thuissituatie niet meer veilig voelt, omdat ze in geval van nood mogelijk geen hulp in kunnen roepen. Hierbij valt te denken aan mensen die door hun lichamelijke of psychische situatie extra risico lopen. Vaak is het zich onveilig voelen een reden om zich aan te melden bij een verzorgingshuis. De aansluiting van een hulpoproepsysteem kan in een aantal gevallen voorkomen, dat men vroegtijdig zijn zelfstandigheid moet opgeven.
Een plaatsing van het hulpoproepsysteem kan een oplossing zijn voor langere of kortere periode. Iemand kan na een opname in verpleeg- of ziekenhuis sneller naar huis, omdat er in de woonsituatie bij nood, hulp geboden kan worden. Bij ziekte of herstelperiode kan het hulpoproepsysteem een goede oplossing bieden.

 

Hoe werkt het?

 • Telefoonaansluiting
  Het alarmsysteem wordt aangesloten op een goedwerkende telefoonaansluiting.
 • Alarm: druk op het medaillon
  In geval van nood drukt u op de knop van het medaillon om uw hals. U zet dan het alarm in werking.
 • Pieptoon
  Vervolgens hoort u een pieptoon, dat wil zeggen dat de alarmmelding doorgaat. Als de pieptoon is afgelopen, gaat het toestel automatisch het nummer draaien van de meldbank.
 • Spreek/luisterverbinding
  Als de meldbank de alarmmelding heeft ontvangen, kan de telefoniste rechtstreeks met u praten via de ontvangsteenheid. Dit heet een spreek/luister verbinding. De telefoniste zal vragen wat er aan de hand is en u kunt antwoorden.
 • Inzet van hulp
  24 uur per dag is er een professioneel team van Thuiszorg Oosterlengte beschikbaar voor de hulpoproepen. U ben in noodsituaties dus altijd verzekerd van goede en snelle hulp.

 

Meer informatie, of meteen aanmelden? Wij helpen u graag!

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer 0597-452800.