Familieparticipatie

Verhuizen naar een verpleegcentrum is een grote gebeurtenis. Wij willen er alles aan doen om uw naaste een veilig en vertrouwd gevoel te geven. We zien u als familie en mantelzorgers als onmisbare bondgenoten daarbij. We hopen dat u betrokken blijft bij uw naaste, op de manier waarop u dat gewend bent. We nodigen u van harte uit om hierover met ons in gesprek te gaan. U bent van harte welkom! Er staat altijd een kopje thee of koffie voor u klaar.

Blijven doen wat u gewend bent

Als uw partner, moeder of vader naar een verpleegcentrum gaat, verandert er veel. Voor uw naaste en ook voor u als mantelzorger. Maar niet alles hoeft anders te worden. U kunt allerlei dingen die u gewend bent samen te doen, gewoon blijven doen. Komt u op een vaste dag op bezoek? Doet u elke week uw moeders haar? Eet u zo nu en dan samen een visje op de markt? Regelt u de papieren van uw vader? Of gaat u samen kleren kopen als dat nodig is? Blijf dit soort dingen vooral doen! Het voortzetten van zulke gewoontes geeft houvast. Bijna alles kan en mag. Als u twijfelt, kunt u altijd even met ons overleggen.

 

Vertel ons wat uw naaste plezierig vindt

U kent uw partner, moeder of vader het allerbest. U bent voor ons een belangrijke schakel met uw naaste. U kunt ons helpen door ons te vertellen wat voor hem of haar belangrijk en plezierig is in het dagelijks leven. Daardoor kunnen wij uw naaste beter verzorgen. Zeker als hij of zij zelf dat soort dingen niet meer goed duidelijk kan maken. Wij merken ook vaak dat een oudere niet lastig wil zijn en te bescheiden is om te zeggen wat hij of zij graag wil. Dat is jammer, want wij maken het onze cliënt graag naar de zin!

 

Ik ga regelmatig bij mijn moeder op bezoek. We drinken een kopje koffie en als het mooi weer is, gaan we een stukje wandelen. Dat vinden we allebei gezellig. Ik deed dat al toen mijn moeder nog thuis woonde en daar ga ik gewoon mee door.