De Tjamme

De Tjamme is een verpleegcentrum in Beerta. U kunt in De Tjamme opgenomen worden als zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk is.  Wonen en welbevinden staan er voorop. Oosterlengte biedt u in De Tjamme warme zorg in een huiselijke omgeving.

De Tjamme heeft ook 2 kleinschalige afdelingen: De  Kroonpolder en Stadspolder. Deze afdelingen zijn speciaal ingericht voor dementiezorg. Hier woont u in een kleinschalige woonvorm van acht bewoners.

Er zijn in het gebouw ook inleunwoningen te huur. Daar woont u zelfstandig. Als u zorg nodig heeft, krijgt u die van de medewerkers van De Tjamme.

 

Verpleegzorg

U krijgt in De Tjamme de dagelijkse verzorging en verpleging die u nodig heeft. Om in aanmerking te komen voor een plek in De Tjamme heeft u een indicatie voor langdurige zorg nodig. Wij kunnen u daarbij helpen.

 

Als u in De Tjamme woont en (medische) behandeling nodig heeft, krijgt u die van het Behandelteam van Oosterlengte. Daarin zitten specialisten ouderengeneeskunde en andere behandelaars. Zij hebben veel kennis en ervaring als het gaat om behandeling van ouderen met complexe aandoeningen.

Lees hier meer over het Behandelteam.

 

Wonen in De Tjamme

U woont in De Tjamme in een royale eigen kamer met eigen badkamer. U kunt uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Uw woongroep beschikt bovendien over een grote gemeenschappelijke huiskamer.

 

Leven zoals u gewend bent

Verhuizen naar een verpleegcentrum is een grote verandering. Gelukkig kunnen er ook veel dingen hetzelfde blijven. We geven u graag de ruimte om zo veel mogelijk te blijven leven zoals u gewend bent. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de dagelijkse dingen als eten koken. We maken samen het ontbijt, de koffie en de warme maaltijd klaar. Zo nu en dan doen we een boodschapje bij de supermarkt in het dorp. Eten en koffie en thee drinken doen we gezamenlijk, in de huiskamer. Als u op uzelf wilt zijn, kunt u zich terugtrekken in uw eigen kamer. Uw huisdier is in overleg ook welkom in De Tjamme. U moet wel zelf nog voor het dier kunnen zorgen.

 

Familie

Wij zien uw familie, vrienden, oude buren en kennissen graag komen in De Tjamme. Doet uw dochter altijd uw haar? Regelt uw zoon uw papierwerk? Komt uw vriendin elke week op bezoek en gaat u samen naar een vast adresje om kleren te kopen als dat nodig is? Dat kan allemaal gewoon doorgaan! Uw bezoek is de hele dag door welkom. Er zijn geen vaste bezoektijden. Bijna alles kan en mag. Overleg gerust even met ons als u twijfelt.

Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

 

Activiteiten

Er zijn regelmatig leuke dingen te doen in en om De Tjamme. Denk aan koken, muziek, spelletjes, wandelen enzovoorts.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om De Tjamme? Daar zijn wij heel blij mee! Neem telefonisch contact op met recreatiemedewerker Erik Haan op tel.nr. 0597 596200.

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Oosterlengte.

 

Inleunwoningen

In De Tjamme zijn inleunwoningen te huur. U woont er zelfstandig en u krijgt er zorg van de medewerkers van De Tjamme. U kunt als cliënt van een inleunwoning (tegen betaling) gezamenlijk thee en koffie drinken en de maaltijd gebruiken in De Tjamme. Ook bent u welkom bij de ontspanningsactiviteiten.

 

Heeft u belangstelling voor een inleunwoning in De Tjamme? Oosterlengte verzorgt de toewijzing van de inleunwoningen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Medezeggenschap

Cliënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van De Tjamme. Die behartigt het belang van cliënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in De Tjamme. Cliënten en hun naasten kunnen punten die hen opvallen in de dagelijkse gang van zaken aandragen bij de cliëntenraad. Die behandelt deze punten en stelt ze eventueel aan de orde in het overleg met de directeur.

De cliëntenraad wil daarnaast cliënten en hun naasten ondersteunen bij het vinden van hun weg in de zorg.

U kunt de cliëntenraad van De Tjamme bereiken door te bellen met Roelie Stuurwold (secretariaat) op tel.nr. 0597 471700 of met de voorzitter, Henk de Jonge, op tel.nr. 0597 613061.

 

Oosterlengte heeft ook een centrale cliëntenraad. Die richt zich op de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van de organisatie als geheel.

Lees hier meer over medezeggenschap voor cliënten bij Oosterlengte.

 

Procedure voor opname

Als u in één van onze locaties wilt wonen, heeft u daarvoor een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Lees hier meer over het CIZ en hoe u een indicatie voor verpleegzorg kunt aanvragen. Wanneer het CIZ een indicatie heeft toegekend, kan de procedure voor opname worden gestart.

Het is mogelijk dat de locatie waar uw voorkeur naar uit gaat, (nog) geen plek beschikbaar heeft. De wachttijd kan per locatie variëren en is bovendien afhankelijk van de zorg die u nodig heeft.

 

Meer informatie?

Wilt u graag meer weten over verpleegzorg voor uzelf of uw naaste en heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op. De medewerkers van Zorgbemiddeling Oosterlengte weten alles van het zorgaanbod en van de verschillende locaties. Zij beantwoorden uw vragen graag.

De medewerkers van Zorgbemiddeling zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur bereikbaar via:

E-mailadres zorgbemiddeling@oosterlengte.nl of telefoonnummer 0597 471717.

 

Partner verhuist mee

Het is mogelijk dat de partner mee verhuist naar een zorglocatie. Onze zorglocaties bieden hiervoor de ruimte.

 

Tijdelijke opvang

Een zorgvrager in bezit van een Wlz-indicatie, die zorg thuis ontvangt maar tijdelijk nodig heeft, kan hiervoor terecht bij alle zorglocaties van Oosterlengte.

 

Kwaliteitskader

Naar aanleiding van het landelijk Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg publiceert Oosterlengte over de personeelssamenstelling per locatie. Informatie met betrekking tot de locatie vindt u door hier te klikken.

 

Geschiedenis van De Tjamme

In 2007 bestond De Tjamme veertig jaar. Toen is er een boekje gemaakt over de geschiedenis van het verzorgingshuis met de titel ‘In vogelvlucht door De Tjamme.

Download hier ‘In vogelvlucht door De Tjamme’.