De Renselheerdt

De Renselheerdt is een prachtig gelegen wooncomplex in Winschoten. Het ligt naast het Rosarium en het stadscentrum is vlakbij.

U kunt in De Renselheerdt opgenomen worden als zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk is.  Ouderen die met passende zorg nog wel zelfstandig kunnen wonen, kunnen in De Renselheerdt gebruik maken van Verzorgd Wonen. Ook is er in De Renselheerdt dagbesteding voor ouderen met dementie of een andere psychische aandoening.

 

Verzorgd Wonen

Kunt u met passende zorg en ondersteuning nog zelfstandig wonen? Dan biedt Oosterlengte u, in samenwerking met Woonzorg Nederland, een nieuwe vorm van wonen met zorg: Verzorgd Wonen in De Renselheerdt. Verzorgd Wonen bestaat uit twee onderdelen: een woning van Woonzorg Nederland plus een Zorgpakket van Oosterlengte.

U woont zelfstandig in een appartement of seniorenwoning maar u kunt wel dag en nacht rekenen op hulp in geval van nood. Ook krijgt u elke dag een lekkere warme maaltijd. De gezelligheid in De Renselheerdt krijgt u er gratis bij!

Enthousiaste vrijwilligers helpen met de activiteiten in De Renselheerdt. U bent u altijd welkom voor een kopje koffie of thee en een praatje in de grote gemeenschappelijke ruimte. Ook kunt u ervoor kiezen om gezamenlijk warm te eten in het restaurant.

De Renselheerdt heeft een eigen kleine supermarkt, een kapper en en een pedicure. ’s Zomers kunt u lekker buiten genieten in de gemeenschappelijke tuin.

De huisarts, de apotheek, de bibliotheek en andere openbare voorzieningen zijn vlakbij. Er stopt een bus voor de deur en er is ruim voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

 

Zorgpakketten

U kunt kiezen tussen het Zorgpakket Verzorgd Wonen Basis en het Zorgpakket Verzorgd Wonen Extra van Oosterlengte.

 

Zorgpakket Verzorgd Wonen Basis

 • Elke dag een lekkere warme maaltijd, thuis of in het restaurant;
 • Dag en nacht hulp in geval van nood via ons hulpoproepsysteem;
 • Activiteiten in De Renselheerdt.

 

Zorgpakket Verzorgd Wonen Extra

 • Elke dag een lekkere warme maaltijd, thuis of in het restaurant;
 • Dag en nacht hulp in geval van nood via ons hulpoproepsysteem;
 • Activiteiten in De Renselheerdt;
 • Alle broodmaaltijden, koffie en thee;
 • Wasservice voor uw kleding en linnengoed;
 • WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid);
 • Inboedelverzekering.

 

Bent u geïnteresseerd in Verzorgd Wonen in De Renselheerdt? Woonzorg Nederland verzorgt de toewijzing. Ga naar de website van Woonzorg Nederland om te voor meer informatie.

 

Wilt u eerst eens komen kijken in De Renselheerdt? Een van de medewerkers van Oosterlengte leidt u graag rond. Neem gerust contact met ons op.

 

Verpleegzorg

Als u wordt opgenomen in De Renselheerdt, krijgt u de dagelijkse verzorging en verpleging die u nodig heeft. Wonen en welbevinden staan voorop. Oosterlengte biedt u in De Renselheerdt warme zorg in een huiselijke omgeving.

Om in aanmerking te komen voor verpleegzorg in De Renselheerdt heeft u een indicatie voor langdurige zorg nodig. Wij kunnen u daarbij helpen.

 

Als u in De Renselheerdt woont en (medische) behandeling nodig heeft, krijgt u die van het Behandelteam van Oosterlengte. Daarin zitten specialisten ouderengeneeskunde en andere behandelaars. Zij hebben veel kennis en ervaring als het gaat om behandeling van ouderen met complexe aandoeningen.

Lees hier meer over het Behandelteam.

 

Leven zoals u gewend bent

Verhuizen naar een verpleegcentrum is een grote verandering. Gelukkig kunnen er ook veel dingen hetzelfde blijven. U woont in De Renselheerdt in een royale eigen kamer met eigen badkamer. U kunt uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. We geven u bovendien graag de ruimte om zo veel mogelijk te blijven leven zoals u gewend bent. Iedere dag kunt u koffie en thee drinken en de warme maaltijd nuttigen in de recreatiezaal. Als u liever op uzelf wilt zijn, kunt u zich terugtrekken in uw eigen kamer. Uw huisdier is in overleg ook welkom in De Renselheerdt. U moet wel zelf nog voor het dier kunnen zorgen.

 

Familie

Wij zien uw familie, vrienden, oude buren en kennissen graag komen in De Renselheerdt. Doet uw dochter altijd uw haar? Komt uw vriendin elke week op bezoek en gaat u samen naar een vast adresje om kleren te kopen als dat nodig is? Dat kan allemaal gewoon doorgaan! Uw bezoek is de hele dag door welkom. Er zijn geen vaste bezoektijden. Bijna alles kan en mag. Overleg gerust even met ons als u twijfelt.

Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

 

Activiteiten

Er is een gevarieerd activiteitenaanbod.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten. Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om De Renselheerdt? Daar zijn wij heel blij mee! Ga voor meer informatie naar de receptie van De Renselheerdt.

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Oosterlengte.

 

Dagbesteding

Woont u zelfstandig, maar is het gewone dagelijkse leven moeilijk voor u als gevolg van dementie of een andere psychische aandoening? Dan biedt Oosterlengte u in De Renselheerdt dagbesteding. U neemt deel aan dagelijkse bezigheden en leuke activiteiten. Onze begeleiders helpen u om lichamelijk en geestelijk zo veel mogelijk in beweging te komen. We praten gezellig bij een kopje koffie en we doen spelletjes en geheugentraining. We maken ook uitstapjes. We eten gezamenlijk een warme maaltijd.

 

Hoe komt u in aanmerking voor dagbesteding?

Wilt u graag een of meer dagdelen deelnemen aan de dagbesteding in De Renselheerdt? Dagbesteding valt in de meeste gevallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente beoordeelt of u voor dagbesteding in aanmerking komt. Neem daarvoor contact op met de gemeente Oldambt.

 

Meer weten over dagbesteding bij Oosterlengte? Neem gerust contact met ons op.

 

Medezeggenschap

Cliënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van De Renselheerdt. Die behartigt het belang van cliënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in De Renselheerdt. Cliënten en hun naasten kunnen punten die hen opvallen in de dagelijkse gang van zaken aandragen bij de cliëntenraad. Die behandelt deze punten en stelt ze eventueel aan de orde in het overleg met het hoofd zorg.

De cliëntenraad wil daarnaast cliënten en hun naasten ondersteunen bij het vinden van hun weg in de zorg. Meer informatie en contactgegevens van de cliëntenraad van De Renselheerdt zijn te vinden op het informatiebord in de centrale hal.

 

Oosterlengte heeft ook een centrale cliëntenraad. Die richt zich op de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van de organisatie als geheel.

Lees hier meer over medezeggenschap voor cliënten bij Oosterlengte.

 

Wachttijden voor opname

Voor een tijdelijke opname is er geen wachttijd nodig.Bij langdurige zorg is de wachttijd over het algemeen een maand.

 

Partner verhuist mee

Het is mogelijk dat de partner mee verhuist naar een zorglocatie. Onze zorglocaties bieden hiervoor de ruimte.

 

Logeren inclusief een maaltijdvoorziening

In  De Renselheerdt  zijn 2 logeerkamers met op elke kamer 2 éénpersoonsbedden, een badkamer en toilet. Maaltijdvoorziening is aanwezig. Gebruikers krijgen achteraf een rekening van Oosterlengte.

 

Tijdelijke opvang

Een zorgvrager in bezit van een Wlz-indicatie, die zorg thuis ontvangt maar tijdelijk nodig heeft, kan hiervoor terecht bij alle zorglocaties van Oosterlengte.

 

Kwaliteitskader

Naar aanleiding van het landelijk Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg publiceert Oosterlengte over de personeelssamenstelling per locatie. Informatie met betrekking tot de locatie vindt u door hier te klikken.

 

Vrienden van De Renselheerdt

De Stichting Vrienden van De Renselheerdt geeft financiële steun aan projecten die:

 • het welzijn van de cliënten en medegebruikers bevorderen;
 • de integratie van de wijk- en buurtbewoners bevorderen.

 

Wilt u Vriend van De Renselheerdt worden? Geeft u zich dan op via 0597-452500.

Ook eenmalige giften zijn van harte welkom op NL52 ABNA 0643 5001 46  of

NL97 INGB 0001 3408 51, t.n.v. de Stichting Vrienden van De Renselheerdt te Winschoten.