Akkerheem

Akkerheem is een nieuw en ruim verpleegcentrum in Bellingwolde. Het ligt aan het Dorpsplein, tegenover een levendige vestiging van het Dollard College en naast dorpshuis De Meet. U kunt er opgenomen worden als zelfstandig wonen voor u niet meer mogelijk is.

In Akkerheem staan wonen en welbevinden voorop. Oosterlengte biedt u in Akkerheem warme zorg in een huiselijke omgeving. U woont er in een kleinschalige groep van acht cliënten. Er zijn vier groepen. Elke woongroep beschikt over een grote huiskamer.

 

Verpleegzorg

U krijgt in Akkerheem de dagelijkse verzorging en verpleging die u nodig heeft. Om in aanmerking te komen voor een plek in Akkerheem heeft u een indicatie voor langdurige zorg nodig. Wij kunnen u daarbij helpen.

 

Als u in Akkerheem woont en (medische) behandeling nodig heeft, krijgt u die van het Behandelteam van Oosterlengte. Daarin zitten specialisten ouderengeneeskunde en andere behandelaars. Zij hebben veel kennis en ervaring als het gaat om behandeling van ouderen met complexe aandoeningen.

Lees hier meer over het Behandelteam.

 

Wonen in Akkerheem

U woont in Akkerheem in een royale eigen kamer met eigen badkamer. U kunt uw kamer inrichten met een deel van uw eigen meubels en spulletjes waar u aan gehecht bent. Uw woongroep beschikt bovendien over een grote gemeenschappelijke huiskamer.

 

Leven zoals u gewend bent

Verhuizen naar een verpleegcentrum is een grote verandering. Gelukkig kunnen er ook veel dingen hetzelfde blijven. We geven u graag de ruimte om zo veel mogelijk te blijven leven zoals u gewend bent. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de dagelijkse dingen als eten koken. We maken samen het ontbijt, de koffie en de warme maaltijd klaar. Zo nu en dan doen we een boodschapje bij de supermarkt in het dorp. Eten en koffie en thee drinken doen we gezamenlijk, in de huiskamer. Als u op uzelf wilt zijn, kunt u zich terugtrekken in uw eigen kamer. Uw huisdier is in overleg ook welkom in Akkerheem. U moet wel zelf nog voor het dier kunnen zorgen.

 

Familie

Wij zien uw familie, vrienden, oude buren en kennissen graag komen in Akkerheem. Doet uw dochter altijd uw haar? Regelt uw zoon uw papierwerk? Komt uw vriendin elke week op bezoek en gaat u samen naar een vast adresje om kleren te kopen als dat nodig is? Dat kan allemaal gewoon doorgaan! Uw bezoek is de hele dag door welkom. Er zijn geen vaste bezoektijden. Bijna alles kan en mag. Overleg gerust even met ons als u twijfelt.

Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

 

Activiteiten

Er zijn regelmatig leuke dingen te doen in en om Akkerheem. Denk aan koken, muziek, spelletjes, wandelen enzovoorts. Ook gaan we maandelijks voor toneel, muziek of een andere feestelijke activiteit naar het nabijgeleden dorpshuis.

Een groep enthousiaste vrijwilligers helpt ons bij de activiteiten.

Wil een van uw naasten ook op vrijwillige basis bijdragen aan de gezelligheid en levendigheid in en om Akkerheem? Stuur dan een bericht naar de locatieondersteuner van Akkerheem via het mailadres loah@oosterlengte.nl.

Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Oosterlengte.

 

Medezeggenschap

Cliënten en hun naasten hebben medezeggenschap via de cliëntenraad van Akkerheem. Die behartigt het belang van cliënten als het gaat om de kwaliteit van de zorg en dienstverlening in Akkerheem. Cliënten en hun naasten kunnen punten die hen opvallen in de dagelijkse gang van zaken aandragen bij de cliëntenraad. Die behandelt deze punten en stelt ze eventueel aan de orde in het overleg met het hoofd zorg.

De cliëntenraad wil daarnaast cliënten en hun naasten ondersteunen bij het vinden van hun weg in de zorg.

U kunt de cliëntenraad bereiken door een mail met uw opmerking en contactgegevens te sturen naar de locatieondersteuner van Akkerheem via het mailadres loah@oosterlengte.nl.

 

Oosterlengte heeft ook een centrale cliëntenraad. Die richt zich op de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van de organisatie als geheel.

Lees hier meer over medezeggenschap voor cliënten bij Oosterlengte.

 

Wachttijden voor opname

Voor een tijdelijke opname is er geen wachttijd nodig.
Bij langdurige zorg is de wachttijd voor definitieve opname gesteld op 1 maand.

 

Partner verhuist mee

Het is mogelijk dat de partner mee verhuist naar een zorglocatie. Onze zorglocaties bieden hiervoor de ruimte.

 

Logeren inclusief een maaltijdvoorziening

In locatie De Renselheerdt in Winschoten  zijn 3 logeerkamers met op elke kamer 2 éénpersoonsbedden, een badkamer en toilet. Maaltijdvoorziening is aanwezig. Gebruikers krijgen achteraf een rekening van Oosterlengte.

 

Tijdelijke opvang

Een zorgvrager in bezit van een Wlz-indicatie, die zorg thuis ontvangt maar tijdelijk nodig heeft, kan hiervoor terecht bij alle zorglocaties van Oosterlengte.

 

Kwaliteitskader

Naar aanleiding van het landelijk Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg publiceert Oosterlengte over de personeelssamenstelling per locatie. Informatie met betrekking tot de locatie vindt u door hier te klikken.