Ilona Venema, teamleider leren & ontwikkelen

Continue scholing en ontwikkeling van Oosterlengte collega’s is van groot belang om duurzaam inzetbaar te blijven en bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van Oosterlengte. Van BHV-training tot bijscholing van artsen, van BBl-opleidingen tot ontwikkeltrajecten voor leidinggevenden, wij regisseren en faciliteren passende trainingen en scholingen. We sluiten aan bij de leerstijl van betrokkenen en stimuleren de collega’s om deel te nemen. Op basis van signalen uit onze organisatie, wetgeving en onze kennis van leren zetten wij de beschikbare middelen in voor opleidingen waar collega’s ook écht iets aan hebben. 

Onze medewerkers zijn het hart van onze organisatie. Persoonlijke en professionele ontwikkeling houdt niet alleen de deskundigheid op peil, het biedt ook doorgroeimogelijkheden. Daarom maken wij  zo veel mogelijk gebruik van de verworven competenties van de collega’s. Wij bieden scholingen en trainingen zo laagdrempelig en praktijkgericht mogelijk aan, zodat hetgeen geleerd wordt ook daadwerkelijk direct gebruikt wordt. Zo rusten wij de collega’s toe en dat versterkt de zelfstandigheid en geeft grip. Zo boeien, binden en behouden we.

De zorg is continu in beweging. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe, innovatieve technologie die het dagelijks werk gemakkelijker maakt en betaalbaar kan houden. Ook onze organisatie is dynamisch, veranderingen zijn aan de orde van de dag en er liggen grote uitdagingen. Bij de ontwikkeling van de collega’s  spelen wij daarom zoveel mogelijk in  op die dynamiek. En op bewustwording: doe af en toe even een stapje terug en kijk van een afstand naar je werk. Vroegtijdig signaleren van verbeter-  en leerpunten voorkomt problemen in een later stadium of kan ze aanmerkelijk verminderen en houdt het werk leuk en uitdagend.

Ilona Venema portret
Nieuws en verhalen van Oosterlengte