Hulpoproepsysteem

De wensen van onze cliënten staan voorop. Zij houden zelf regie over hun leven. Wat mensen zelf kunnen en willen, blijven ze zelf doen. Wij nemen cliënten pas dingen uit handen als ze dit zelf aangeven.”

Chantal Koudenburg, wijkverpleegkundige Pekela Buiten.

Per 1 december is het hulpoproepsysteem (HOS) van Oosterlengte overgegeven aan Altide. U kunt nog steeds bij ons terecht voor het alarmeringssysteem, maar het verdere contact en de aanvragen kunnen gedaan worden bij Altide. Hiervan vindt u onderaan de pagina een link naar het inschrijfformulier.

Hulpoproepsysteem

Een hulpoproepsysteem, ook wel bekend als personenalarmering, vergroot uw gevoel van veiligheid. In geval van nood kunt u op een gemakkelijke manier snelle en professionele hulp inroepen. Dat is fijn wanneer er niet altijd iemand anders bij u thuis aanwezig is.

Een hulpoproepsysteem kan een oplossing zijn voor langere of kortere periode. Iemand kan na een opname in verpleeg- of ziekenhuis sneller naar huis, omdat er in de woonsituatie bij nood hulp geboden kan worden.

Bij het hulpoproepsysteem krijgt u thuis een alarmeringskastje en een lichte, draadloze alarmeringsknop die u om de hals of pols kunt dragen. Indien u op dit knopje drukt, wordt u gebeld door Altide en wordt er gekeken of de thuiszorg (of een bekende, indien u dit heeft aangegeven) naar u toe moet komen.

Aanvragen

Het hulpoproepsysteem van Oosterlengte kan door iedereen aangevraagd worden die thuiszorg ontvangt van Oosterlengte. Ook kan dit online worden aangevraagd bij Altide indien u nog geen thuiszorg van een andere organisatie ontvangt. 

Mocht u een partner hebben die ook een alarmering wil kan u een extra halszender bestellen. Kosten hiervan staan vermeld in het aanmeldformulier, waarvan u de link vindt onderaan deze pagina. Hierin staat een kopje ‘Abonnement en tarieven’ waaronder u deze vindt. Ook staan er onder het kopje ‘Toegang tot de woning’ de kosten voor de sleutelkluis.

Hieronder vindt u een link naar het inschrijfformulier van het Hulpoproepsysteem.

Persoonsalarmering Oosterlengte

Centrale kluis bestelformulier Altide

Wilt u meer weten over het hulpoproepsysteem?

Onze medewerkers helpen u graag. Zij zijn bereikbaar tijdens kantooruren op 0597- 471729

Wat speelt er bij Oosterlengte en waar we trots op zijn.

Meer dan alleen zorg

Bij Oosterlengte willen we meer dan alleen zorgen. We hebben oog voor wat jij nodig hebt.

Meer over Oosterlengte