Huishoudelijke ondersteuning

Lukt het u niet meer om uw eigen huishouding goed te doen? En u woont in de gemeente Oldambt, Bellingwedde of Pekela? Dan kunt u huishoudelijke ondersteuning krijgen van Thuiszorg Oosterlengte.

 

Hulp bij het huishouden

De medewerkers van Thuiszorg Oosterlengte helpen u met de huishoudelijke taken die u zelf niet meer goed kunt doen. Wat wij doen, hangt van uw situatie af. U blijft gewoon zelf doen wat u nog zelf kunt. Wat wij doen en wat u zelf doet, spreken we van tevoren precies af.  Die afspraken leggen we vast in de zorgovereenkomst.

 

Vast tijdstip, vaste hulp

De medewerker van Thuiszorg Oosterlengte komt op een vaste dag en tijd. U krijgt een vaste medewerker. Bij ziekte of vakantie komt er een vervanger.

 

Ondersteuning van mantelzorgers

Biedt u zorg en ondersteuning aan een naaste? Dan bent u mantelzorger. Wij werken graag samen met u als mantelzorger. Wij beseffen dat mantelzorg niet altijd eenvoudig is en belastend voor u kan zijn. Wij willen graag voorkomen dat u overbelast raakt en kunnen u zo nodig ondersteunen. Ook als uw naaste (nog) geen cliënt van Thuiszorg Oosterlengte is! Hierbij werken wij nauw samen met de gemeente waar u woont.

Heeft u als mantelzorger (tijdelijk) ondersteuning nodig? Vraagt u zich af wat wij voor u kunnen doen? Spreek gerust een van onze medewerkers aan. U kunt ons ook bellen op 0597 452800.

 

Algemene afspraken over zorg bij u thuis

Thuiszorg Oosterlengte werkt volgens een aantal algemene afspraken.

Lees hier algemene informatie over zorg bij u thuis.

 

Hoe komt u in aanmerking voor huishoudelijke ondersteuning?

Huishoudelijke ondersteuning valt onder de gemeente. Die beslist of u hiervoor in aanmerking komt, en voor hoeveel uur. Wilt u huishoudelijke ondersteuning aanvragen? Neem dan contact op met de gemeente waar u woont.

 

Eigen bijdrage

Voor huishoudelijke ondersteuning geldt een eigen bijdrage. Dit verschilt per gemeente. Uw gemeente kan u hierover informeren.