Familie

Familie en andere naasten zijn voor onze cliënt heel belangrijk. Des te meer als een oudere niet meer zelf regie over zijn of haar leven kan voeren. Ook bij revalidatie is de steun van iemands partner, kinderen en andere naasten van groot belang.

Wij zien u daarom als vanzelfsprekende bondgenoot bij de zorg en behandeling van uw partner, moeder of vader. Wij hopen dat u betrokken wilt zijn en blijven bij uw naaste. Hoe u dat kunt doen, leest u hieronder.

 

Familieparticipatie

Als uw partner, moeder of vader naar een verpleegcentrum gaat, verandert er veel. Voor uw naaste en ook voor u als mantelzorger. Maar niet alles hoeft anders te worden. U kunt allerlei dingen die u gewend bent samen te doen, gewoon blijven doen. Ook horen wij graag tips van u over hoe we het uw naaste goed naar de zin kunnen maken.

U bent van harte welkom! Er staat altijd een kopje thee of koffie voor u klaar.

Lees hier meer over familieparticipatie bij Oosterlengte.

 

Ondersteuning van mantelzorgers

Biedt u zorg en ondersteuning aan een naaste? Dan bent u mantelzorger. Wij werken graag samen met u als mantelzorger. Wij beseffen dat mantelzorg is niet altijd eenvoudig is en belastend voor u kan zijn. Wij willen graag voorkomen dat u overbelast raakt en kunnen u zo nodig ondersteunen. Ook als uw naaste (nog) geen cliënt van Thuiszorg Oosterlengte is! Hiervoor werken wij nauw samen met de gemeente waar u woont.

Heeft u als mantelzorger (tijdelijk) ondersteuning nodig? Vraagt u zich af wat wij voor u kunnen doen? Spreek gerust een van onze medewerkers aan. U kunt ons ook bellen op 0597 452800

 

Familienet

Familienet is een programma waarmee familie van cliënten een veilige persoonlijke pagina voor hun naaste kunnen maken. Zorgmedewerkers en familie delen er berichten, foto’s, filmpjes, documenten en een agenda.

Oosterlengte is bezig om Familienet in te voeren op alle locaties.

 

Direct naar www.familienet.nl.